Sauna voor een compleet gevoel van wellness

Een saunabezoek is gezond voor lichaam en geest. Vochtreserves worden ververst en door de warmte openen de poriën zich en komen de zweetkliertjes in werking. Hierdoor zorgt vaatverwijding voor een versnelde doorbloeding. U kunt tot wel anderhalve liter vocht per saunabezoek verliezen. Met het transpiratievocht wordt niet alleen water aan uw lichaam onttrokken, maar ook melkzuren die na grote lichamelijke inspanning in de weefsels zijn achtergebleven. Het lichaam wordt zodoende goed schoongespoeld en raakt ook zijn gif- en afvalstoffen kwijt. Door regelmatig saunabezoek wordt uw weerstand opgebouwd en bent u minder vatbaar voor griep.

Infrarood Sauna
Infraroodstraling dringt zonder de huid te verhitten door in de bovenste huidlaag. Het effect is dieptewarmte die door het lichaam wordt geabsorbeerd. De bloedcirculatie neemt toe en de huid doorbloedt beter. Bloedvaten in het onderliggende vetweefsel nemen dieptewarmte op, worden wijder en zorgen op deze manier voor een betere doorbloeding van het vetweefsel. De in de vetcellen opgeslagen vetzuren worden opgelost en verdwijnen langs het lymfe-systeem uit het lichaam. De hartslag neemt iets toe, waardoor een passieve fitnesstraining ontstaat. Vergelijkbaar als warming up, waardoor sportblessures voorkomen worden.

Traditionele Sauna
In onze Bastu (Zweedse benaming voor sauna) kunt u een heteluchtbad nemen. In de ruimte staat een kachel opgesteld die de temperatuur hoog doet oplopen zodat u er van gaat zweten. Vanwege de reinigende werking van de huidporien wordt het bezoeken van deze sauna gezien als sauna-bad in de zin als persoonlijke verzorging. U kunt de temperatuur zelf regelen dmv het opgieten. Aan het water zijn geuren toegevoegd zodat u optimaal kunt genieten.

Om te relaxen kunt u van een saunabezoek een dagje uit maken met alles erop en eraan. Lekker lang uitzweten en ook genieten van een goede massage.

Prijs € 15,- p.p (20 min)

 

Reserveer nu